Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Školy na Ukrajine sa otvoria až 1. septembra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Vzdelávacie inštitúcie na Ukrajine zostanú zavreté až do 1. septembra. Podľa agentúry Ukrinform to v stredu uviedol námestník ministra zdravotníctva Viktor Ľaško.

Podľa jeho slov sa do konca tohto školského roka na Ukrajine nakrátko otvorí len niekoľko škôl, aby sa tam konalo "interné testovanie" žiakov a študentov. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu vo svojom prejave vyzval Ukrajincov, aby boli disciplinovaní a naďalej dodržiavali hygienické opatrenia a vládne nariadenia týkajúce sa epidémie choroby COVID-19.

"Každý deň rastie počet Ukrajincov, ktorí sa zotavili z koronavírusu. Tento pozitívny trend dodáva optimizmus," uviedol Zelenskyj, ktorý dodal, že "ak chceme toto všetko zachovať, nemali by sme sa poľaviť a mali by sme karanténu uvoľňovať disciplinovane a v súlade s etapami vládneho plánu". Na Ukrajine bolo k dnešku zaznamenaných 13.184 prípadov nákazy novým koronavírusom a 327 úmrtí. Z nákazy sa od začiatku pandémie uzdravilo 2097 ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ukrajinská vláda rozhodla 25. marca o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny na mesiac s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Po niekoľkých predĺženiach tohto stavu vláda 4. mája nariadila pokračovať v karanténe na Ukrajine do 22. mája s miernym uvoľnením režimu od 11. mája, dodal Ukrinform.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyUkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu