Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Dobré správy spoza oceánu: V USA zaznamenali najnižší denný nárast úmrtí za mesiac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ross D. Franklin)

WASHINGTON- Počet úmrtí na nový druh koronavírusu v Spojených štátoch stúpol za posledných 24 hodín o 1015, čo je najmenší denný nárast za uplynulý mesiac. V pondelok to oznámila americká Univerzita Johnsa Hopkinsa, ktorú citovala tlačová agentúra AFP.

Prestížna univerzita so sídlom v meste Baltimore zaznamenala v pondelok do 20.30 h miestneho času (v pondelok do 02.30 h SELČ) vyše 1,17 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom a počet 68.689 úmrtí.

KORONAVÍRUS Dobré správy spoza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ross D. Franklin)

Americký prezident Donald Trump uviedol, že ako najhorší scenár vidí, že na ochorenie COVID-19 zomrie v USA 100.000 ľudí. Tento počet sa však môže dosiahnuť už v júni, ako uvádzajú viaceré vedecké modely. Biely Dom predpokladá, že koronavírusu podľahne 100.000 až 240.000 osôb.

Americký prezident Donald Trump
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Výskumný inštitút IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) pri Lekárskej fakulte Washingtonskej univerzity odhaduje, že začiatkom augusta bude v USA 135.000 smrteľných obetí. Vedci vychádzali zo stúpajúcej mobility a uvoľnení opatrení v 31 štátoch, ktoré sú naplánované na 11. mája, napísal denník Die Welt.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zase dospelo k záveru, že koncom mája sa počet denných úmrtí zvýši na 3000 - aktuálne ich je 2000. Počet infikovaných za deň má ku koncu mája podľa správy denníka New York Times stúpnuť na 200.000. V súčasnosti ide o zhruba 25.000 denných prírastkov.

Viac o téme: PandémiaUSADonald TrumpKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu