Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Johnson prehovoril o mrazivom pláne britskej vlády: Scenár typu smrť Stalina v prípade, že zomrie na COVID-19

Britský premiér Boris Johnson Zobraziť galériu (2)
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP/Simon Dawson)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson, u ktorého testy koncom marca preukázali nákazu koronavírusom a mal ťažký priebeh choroby, nemohol uveriť, že počas niekoľkých dní sa jeho zdravotný stav mohol tak zhoršiť. V rozhovore pre denník The Sun bez ďalších podrobností povedal, že existoval plán pre prípad, že zomrie.

Johnson sa vyjadril, že bol naštvaný. "Nemohol som pochopiť, prečo sa môj stav nelepší," uviedol premiér, ktorého do nemocnice previezli po tom, čo sa jeho stav nelepšil ani po desiatich dňoch od pozitívneho testu. Ďalší deň musel byť presunutý na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde strávil tri dni.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

"Nebol som na tom naozaj najlepšie a bol som si vedomý, že existujú krízové plány," povedal Johnson, ktorý strávil týždeň v londýnskej nemocnici svätého Tomáša. Podľa jeho slov bola pripravená stratégia, ako postupovať v prípade, keby sa veci vyvíjali podľa scenára typu "smrť Stalina". Pri živote ho držali "litre a litre kyslíka" a to, že sa uzdravil, sa stalo vďaka "skvelej starostlivosti".

Dojímavé gesto

Johnsonov novorodený syn dostal jedno zo svojich mien na počesť lekárov Nicholasa Pricea a Nicholasa Harta, ktorí sa o premiéra v nemocnici starali.

 Boris Johnson a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

Chlapca menom Wilfred Lawrie Nicholas Johnsonova snúbenica Carrie Symondsová porodila v stredu, teda len niekoľko dní potom, čo sa predseda vlády po chorobe vrátil do práce.

Viac o téme: PlánVládaSmrťPrípravyVeľká BritániaBoris JohnsonKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu