Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

KORONAVÍRUS Španielsko je na dobrej ceste: Krajina už šiesty deň hlási menej ako 400 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Victor Berezkin)

MADRID - Španielsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 325 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, čím sa ich celkový počet zvýšil na 24.275. S odvolaním sa na aktualizované údaje španielskeho ministerstva zdravotníctva o tom v stredu informovala agentúra AFP.

Denný prírastok je o čosi vyšší ako v utorok, keď pribudlo len 301 nových úmrtí. Napriek tomu je ale streda v poradí už šiestym dňom, v ktorom zo Španielska hlásili menej ako 400 obetí ochorenia COVID-19, všíma si AFP. Španielsko je v počte obetí treťou najzasiahnutejšou krajinou na svete, horšie sú na tom už len USA a Taliansko.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Agentúra Reuters upozornila, že celkový počet hlásených úmrtí je oproti utorku vyšší až o 453, čo však podľa rezortu zdravotníctva zapríčinilo dodatočné zarátanie niektorých úmrtí z predchádzajúcich dní. Za ostatných 24 hodín tiež pribudlo 2144 nových prípadov infekcie, ktorých tak v krajine celkovo evidujú 212.917.

V Španielsku platia obmedzenia voľného pohybu už od 14. marca. Od nedele ale môžu deti mladšie ako 14 rokov stráviť denne hodinu vonku - pod dozorom rodiča. Od 2. mája budú môcť chodiť na prechádzky a športovať vo vonkajších priestoroch všetky skupiny obyvateľstva.

Viac o téme: ŠpanielskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu