Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Dánska vláda navrhuje rýchlejšie uvoľňovanie opatrení v boji s pandémiou

Koronavírus v Dánsku.
Koronavírus v Dánsku. (Zdroj: SITA/Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix via AP)

KODAŇ - Dánska vláda navrhuje rýchlejšie tempo uvoľňovania opatrení, ktoré zaviedla v boji proti koronavírusu, vyhlásila v utorok premiérka Mette Frederiksenová. Správu priniesla agentúra Reuters.

Frederiksenová rýchlejšie uvoľňovanie opatrení odôvodnila pokračujúcim poklesom počtu novohospitalizovaných pacientov s koronavírusom. "Počet hospitalizácií nerastie, ale klesá. Klesá takisto počet ľudí v intenzívnej starostlivosti," vyhlásila Frederiksenová na tlačovej konferencii. Detaily vládneho návrhu premiérka nešpecifikovala. Podľa jej slov o ňom chce najskôr rokovať s ďalšími stranami v parlamente.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Dánsko je jednou z prvých krajín, ktoré opatrenia začali uvoľňovať. V stredu sa v krajine otvoria škôlky aj prvý stupeň základných škôl. Pôvodný návrh však nepočíta s otvorením malých obchodov či kaderníctiev, čo si vyslúžilo rozsiahlu kritiku. "Úlohou vlády nie je starať sa o záujmy určitých skupín, ale nájsť kompromisné riešenia s ohľadom na verejné zdravie a podmienky, v ktorých zamestnanci pracujú," povedala premiérka. Dánsko dosiaľ potvrdilo 6496 prípadov nákazy koronavírusu a 299 úmrtí.

Viac o téme: OpatreniaDánskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu