Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Otčim dva roky znásilňoval 13-ročnú dcéru, dostal 10 rokov

Žiga dva roky znásilňoval 13-ročnú nevlastnú dcéru.
Žiga dva roky znásilňoval 13-ročnú nevlastnú dcéru. (Zdroj: ČTK)

OLOMOUC - Za sexuálne zneužívanie a znásilnenie 13-ročnej nevlastnej dcéry si 43-ročný Rudolf Žiga opyká vo väzení desať rokov. Rozhodol o tom dnes súd v Olomouci. Odvolací súd potvrdil rozsudok zlínskeho súdu, proti ktorému sa muž odvolal.

Žiga dievča zneužíval dva roky. Na súde sa obhajoval tým, že s ním spalo dobrovoľne. Dievčaťu sa v júni narodil syn. Muž z obce Chvalnov - Lísky podľa súdu zneužíval 13-ročnú dcéru svojej družky od decembra roku 2004 do jari tohto roku. Dievča najmenej dvanásťkrát znásilnil. Žiga sa okrem toho v marci poškodenej údajne v pokročilom štádiu tehotenstva vyhrážal s nožom v ruke, že ak mu neurobí po vôli, bodne ju do brucha a rozpára ju. Od tej doby je vo väzbe.

Žiga dnes sudcov žiadal, aby prípad vrátili znovu svojim krajským kolegom. Tvrdil, že nebolo dokázané, že by sa takéhoto konania dopustil. Pripustil len to, že s dievčaťom mal pohlavný styk, ktorý však bol z jej strany údajne dobrovoľný. Sudcovia však jeho argumenty zamietli.

Znásilnená na súde už predtým uviedla, že ju nevlastný otec k sexu nútil hrozbami a násilím. Podľa znalca by si dievča, ktoré ani nedokončilo základnú školu, nedokázalo takúto situáciu vymyslieť.

Žiga mohol vo väzení stráviť aj podstatne viac času, pred rokmi bol už za znásilnenie odsúdený na Slovensku. Chybou polície však nebol rozsudok uznaný v ČR, polícia totiž o uznanie nepožiadala. Obžalovaný tak mohol byť posudzovaný ako obzvlášť nebezpečný recidivista a horná hranica sadzby by sa tak zvýšila na 16 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu