Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Britský premiér Johnson hrá v nemocnici sudoku a sleduje filmy

Boris Johnson
Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP/Leon Neal)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson v nemocnici, kde je naďalej hospitalizovaný s diagnózou COVID-19, hrá hry a sleduje filmy. Informovala o tom v sobotu spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na jeho hovorcu.

Podľa neho premiér počas liečby sleduje komédiu Withnail a ja či svetoznámu trilógiu Pán prsteňov. Taktiež hrá sudoku. Johnsona presunuli z jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) na bežné nemocničné oddelenie vo štvrtok večer. Jeho hovorca vtedy uviedol, že po presunutí z JIS bol premiér schopný robiť "krátke prechádzky".

Johnsonovi ochorenie COVID-19 diagnostikovali 26. marca a o tri dni neskôr ho previezli do londýnskej Nemocnice sv. Tomáša po tom, ako sa jeho stav nezlepšoval. V pondelok 6. apríla ho presunuli na jednotku intenzívnej starostlivosti s vysokou teplotou a silným kašľom. V ďalších dňoch dostal kyslíkovú podporu, ale nebol napojený na pľúcnu ventiláciu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Johnson je zatiaľ najprominentnejším svetovým lídrom, ktorý sa infikoval novým koronavírusom a v dôsledku toho sa uňho vyvinula aj choroba COVID-19, ktorú tento vírus spôsobuje.

Viac o téme: Veľká BritániaBoris JohnsonKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu