Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Najmenej 74 vyliečených ľudí v Južne Kórei malo znovu pozitívny test

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Ryu Young-seok/Yonhap via AP)

SOUL - Južná Kórea vo štvrtok oznámila, že najmenej 74 ľudí, ktorým diagnostikovali vyliečenie z nákazy novým koronavírusom, po prepustení z nemocníc druhýkrát pozitívne testovali. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Riaditeľka Kórejského centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC) Čong Un-gjong uviedla, že zdravotnícke úrady testovali vzorky koronavírusu a krvnej plazmy, aby zistili, či pacienti, ktorí mali znovu pozitívny výsledok testov, môžu prenášať koronavírus na ostatných ľudí a či si ich telo riadne vytvorilo protilátky.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Šéfka centra povedala, že niektorí pacienti nemali žiadne prejavy ochorenia, ale následne urobené testy boli u nich pozitívne; ďalších znovu testovali preto, lebo sa u nich prejavovali problémy s dýchaním. Riaditeľka dodala, že žiadnemu z týchto pacientov sa zatiaľ nezhoršila choroba na vážny stav.

Juhokórejskí predstavitelia sa zatiaľ vyjadrujú opatrne o možnosti, že sa ľudia môžu po úplnom vyzdravení znovu koronavírusom nakaziť. Profesor z Lekárskej fakulty Univerzity Jonse v Soule I Hjok-min povedal, že pravdepodobnejšie je, že nákaza sa znovu aktivuje po prvotnom vymiznutí u tých pacientov, ktorých telo si imunitu úplne nevybudovalo.

"Niektorí ľudia, ktorí sa vyliečili z mierneho ochorenia (COVID-19), si zrejme nevytvorili úplnú imunitu a v takýchto prípadoch sa, samozrejme, môže nákaza po určitom čase znovu prejaviť," vysvetlil I Hjok-min. "Ďalšou možnosťou je, že ľudia sú po prepustení z nemocnice vystavení prostrediu, ktoré nepriaznivo vplýva na ich imunitný systém, takže to tiež môže vyústiť do 'oživenia' koronavírusu," dodal profesor.

Viac o téme: PandémiaJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu