Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Trump kritizoval WHO za nezvládanie pandémie i nadržiavanie Číne

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v utorok kritizoval na Twitteri Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) za zlyhanie počas pandémie choroby COVID-19. Súčasne obvinil WHO z toho, že má príliš blízko k Číne. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

Vo svojom tvíte Trump tiež vyjadril údiv nad tým, že organizácia "je z veľkej časti financovaná Spojenými štátmi a napriek tomu sa z nejakého dôvodu veľmi zameriava na Čínu". Avizoval, že sa bude touto záležitosťou "bližšie zaoberať". Dodal, že "našťastie odmietol ich (WHO) počiatočnú radu, aby sme nechali naše hranice s Čínou otvorené". Následne Trump kladie otázku, prečo WHO dala Spojeným štátom "také zlé odporúčanie".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

Trump pritom začiatkom tohto roka Čínu opakovane chválil, ako zvláda epidémiu, ktorej ohniskom je mesto Wu-chan. Neskôr však začal nielen s kritikou Číny, ale aj WHO. Táto kritika však prišla v čase, keď aj samotný Trump začal čeliť výhradám za neskorú reakciu na počiatočné príznaky pandémie na území USA. Vtedy ešte šéf Bieleho domu tvrdil, že riziko jej vypuknutia v USA je nízke. Momentálne sú Spojené štáty krajinou s najvyšším počtom oficiálne nahlásených prípadov COVID-19. Počet úmrtí spôsobených touto chorobou sa už niekoľko dní zvyšuje o viac ako 1000 denne, čím sa USA postupne približujú k tragickým bilanciám Talianska a Španielska.

Viac o téme: KritikaUSADonald TrumpKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu