Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prekliatie Kenedyovcov pokračuje: Obrovská tragédia! Robertova vnučka zomrela, telo jej syna nenašli

Maeve Kennedyová Townsendová McKeanová Zobraziť galériu (5)
Maeve Kennedyová Townsendová McKeanová (Zdroj: SITA/AP/Facebook)

WASHINGTON - Záchranári z amerického štátu Maryland našli v pondelok večer miestneho času (v noci na dnes SELČ) telo Maeve Kennedyovej Townsendovej McKeanovej, vnučky niekdajšieho ministra spravodlivosti a senátora Roberta Kennedyho. McKeanová bola nezvestná od piatku spoločne s osemročným synom Gideonom po tom, čo stratili kontrolu nad kanoe v zálive Chesapeake. Po tele chlapca sa stále pátra, napísala agentúra Reuters.

McKeanová bola so svojou rodinou na návšteve u svojej matky, ktorá je najstaršou dcérou Roberta Kennedyho a neterou niekdajšieho prezidenta Johna F. Kennedyho.

Na archívnej snímke z 20. januára 1961 americký prezident John F. Kennedy počas inauguračného prejavu po tom, čo zložil prísahu vo Washingtone.
Zobraziť galériu (5)
Na archívnej snímke z 20. januára 1961 americký prezident John F. Kennedy počas inauguračného prejavu po tom, čo zložil prísahu vo Washingtone.  (Zdroj: TASR/AP)

McKeanová so synom Gideonom údajne vyplávali na kanoe, aby vylovili z vody loptu, ktorú tam zakoplo jedno z detí. Stratili však nad loďou kontrolu a stále viac sa vzďaľovali od pevniny. Rodina zavolala záchranárov, ktorí o niekoľko hodín neskôr našli len pádlo a prevrhnuté kanoe, nie však jeho posádku.

Na archívnej snímke z 5. júna 1961 britská kráľovná Alžbeta II. (uprostred), americký prezident John F. Kennedy (vpravo) a jeho manželka Jacqueline Kennedyová kráčajú cez predsieň Buckinghamského paláca v Londýne.
Zobraziť galériu (5)
Na archívnej snímke z 5. júna 1961 britská kráľovná Alžbeta II. (uprostred), americký prezident John F. Kennedy (vpravo) a jeho manželka Jacqueline Kennedyová kráčajú cez predsieň Buckinghamského paláca v Londýne.  (Zdroj: TASR/AP)

Polícia po niekoľkodňovej operácii objavila telo McKeanovej asi štyri kilometre od miesta, z ktorého pôvodne vyplávala. Záchranári dnes budú ďalej pátrať tiež po tele chlapca. Maeve McKeanová bola právnička, zameriavala sa na verejné zdravie a ľudské práva. Bola tiež výkonnou riaditeľkou Globálnej iniciatívy pre zdravie na Georgetownskej univerzite.

Na archívnej snímke z 20. septembra 2016 sú Saoirse Kennedyová Hillová (vpravo), vnučka Roberta F. Kennedyho a matka Courtney Kennedyová Hillová (vľavo) v Bostone.
Zobraziť galériu (5)
Na archívnej snímke z 20. septembra 2016 sú Saoirse Kennedyová Hillová (vpravo), vnučka Roberta F. Kennedyho a matka Courtney Kennedyová Hillová (vľavo) v Bostone.  (Zdroj: TASR/AP)

Rodinu Kennedyovcov zasiahlo niekoľko tragédií. Po atentáte na prezidenta Johna F. Kennedyho v roku 1963 bol o päť rokov neskôr zavraždený aj jeho brat Robert. Vlani v auguste bola nájdená mŕtva ďalšia Robertova vnučka, 22-ročná Saoirse Kennedyová Hillová.

Viac o téme: ZáchranáriUSARobert KennedyMaeve McKeanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu