Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Malta umiestnila do karantény 1000 migrantov: Nákaza sa šíri priamo v tábore

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: SITA/AP/Yorgos Karahalis)

VALLETTA - Maltské úrady umiestnili v nedeľu do povinnej karantény asi 1000 migrantov z tábora Hal Far v južnej časti ostrova po tom, čo sa v tábore objavilo osem prípadov nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra Reuters.

Minister zdravotníctva Chris Fearne uviedol, že nakazení sú pravdepodobne aj ďalší migranti, keďže všetci žili v tábore v tesnej blízkosti pri sebe. "Nie je to rasová diskriminácia. Karanténne nariadenia platia rovnako pre všetkých pozitívne testovaných aj pre ľudí okolo nich. Karanténa je jedna z najdôležitejších zbraní, ktoré krajina má v boji proti koronavírusu," povedal Kearne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Osem nakazených migrantov je v súčasnosti v izolácii. Všetci ďalší migranti z tábora budú musieť karanténu dodržiavať po dobu 14 dní. Kearne dodal, že v tábore bude zabezpečená lekárska starostlivosť.

Podľa ministra vnútra Byrona Camilleriho bude na dodržiavanie nariadení dohliadať polícia a armáda - ako vo všetkých ostatných častiach Malty. Za porušenie karantény hrozí previnilcom pokuta do výšky 3000 eur. Malta dosiaľ potvrdila 227 prípadov nákazy koronavírusu.

Viac o téme: TáborUtečenciKaranténaŠírenieMigrantiMaltaKoronavírusValletta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu