Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Počet úmrtí na COVID-19 stúpol v Turecku na 501, nakazených je takmer 24-tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISTANBUL - Počet ľudí, ktorí v Turecku prišli o život v dôsledku ochorenia COVID-19 spôsobeného novým koronavírusom, sa v sobotu zvýšil o 76 na 501. Počet potvrdených prípadov nákazy dosiahol takmer 24.000, informoval turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca, píše agentúra AFP.

Turecko má aktuálne 23.934 potvrdených prípadov nákazy - v sobotu ich pribudlo 3013. Väčšinu prípadov evidujú v hlavnom meste Istanbul. Za posledných 24 hodín bolo na prítomnosť koronavírusu otestovaných takmer 20.000 ľudí, napísal na Twitteri minister Koca. Doteraz sa vyliečilo už 786 osôb.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Turecko v boji s pandémiou koronavírusu zaviedlo viaceré opatrenia. Patrí medzi ne zatvorenie škôl a reštaurácií, pozastavenie letov či zákaz verejných podujatí. Turecký prezident Recept Tayyip Erdogan v piatok navyše nariadil povinnú karanténu pre všetkých občanov, ktorí majú menej ako 20 rokov. Ešte predtým Ankara zakázala opúšťať príbytky občanom nad 65 rokov alebo tým s chronickými zdravotnými problémami. Celkový zákaz vychádzania zatiaľ vydaný nebol.

Erdogan takisto vyhlásil, že osobné vozidlá po novom nebudú môcť opúšťať územie 31 tureckých miest vrátane Istanbulu a Ankary ani do nich vstupovať. Na preplnených miestach je zároveň od polnoci z piatku na sobotu povinné nosenie rúšok.

Viac o téme: ObeteúmrtiaNákazaPrípadyTureckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu