Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Počet nakazených koronavírusom v Nemecku prekročil 85-tisíc, obetí je 1150

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - V Nemecku do piatkového večera zaznamenali viac ako 85.100 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo nárast o 5700 za 24 hodín. V krajine za uplynulý deň evidujú ďalších 150 obetí, ochoreniu tak celkovo podľahlo najmenej 1150 ľudí. Informovala o tom tlačová agentúra DPA, ktorá vychádza z posledných údajov zverejnených v priebehu dňa jednotlivými spolkovými krajinami.

Najviac zasiahnutými sú spolkové krajiny Bavorsko s vyše 20.900 potvrdenými prípadmi a najmenej 327 mŕtvymi a Severné Porýnie-Vestfálsko s viac ako 18.500 prípadmi a najmenej 24 úmrtiami. DPA dopĺňa, že viacerí Nemci zomreli na infekciu vírusom SARS-CoV-2 v zahraničí. Podobne ako v iných krajinách predpokladajú odborníci vysoký počet nezachytených prípadov aj v Nemecku.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v príhovore zverejnenom v piatok večer povedala, že najnovšie údaje, ktoré ukazujú spomaľovanie šírenia koronavírusu v krajine, dodávajú "nádej". Podľa jej slov je však ešte príliš skoro na uvoľnenie obmedzení platných pre verejný život.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Merkelová občanov tiež varovala, aby zostali cez blížiace sa veľkonočné sviatky doma. "Všetci zažijeme veľmi odlišnú Veľkú noc než doposiaľ," povedala s tým, že v rozpore s tradíciami sa musia Nemci naďalej vyhýbať sociálnym kontaktom, aj keď pre mnohých z nich tieto sviatky znamenajú návštevu kostolov, trávenie času s rodinou, priateľmi alebo príbuznými. "Nie však tento rok," zdôraznila kancelárka.

Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn predtým povedal, že spolková vláda sa v súvislosti s koronakrízou usiluje na celom svete zaobstarať ochranné pomôcky - a ochranné masky majú podľa neho "cenu zlata". "Naši lekári, náš opatrovateľský personál, všetci, ktorí sa pokúšajú v týchto dňoch v nemocniciach, ambulanciách, domovoch seniorov a v iných zdravotníckych zariadeniach zastaviť tento vírus, ošetrovať pacientov a starať sa o chorých – všetkých musíme ochrániť. Ochrániť pred tým, než sa skôr infikujú. Celý svet nakupuje ochranné masky. Centový produkt má teraz cenu zlata," vyhlásil.   

Viac o téme: ObeteNakazenýNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu