Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Celkový počet úmrtí na koronavírus v Turecku prekročil 200

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan (Zdroj: SITA/Turkish Presidency via AP, Pool)

ISTANBUL - Celkovo vyše 200 ľudí podľahlo v Turecku ochoreniu COVID-19 a počet vykonaných testov sa v krajine zvýšil za deň na vyše 15.000. Informácie poskytol v utorok turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Minister zverejnil najnovšie údaje na Twitteri s tým, že za posledných 24 hodín podľahlo ochoreniu spôsobenému novým koronavírusom 46 ľudí, takže celkový počet úmrtí v Turecku je 214. Počet nových prípadov nákazy je 2704 a oficiálny celkový počet infikovaných je 13.531. "Počet testov stúpol o 25,2 percenta oproti včerajšku," napísal Koca a dodal, že predstavitelia zdravotníctva zisťujú pozitívne prípady rýchlejšie a s väčšou presnosťou.

Tureckí predstavitelia opakovane vyzvali občanov, aby zostali doma a rešpektovali nariadenia pre sociálny odstup. Prezident Recep Tayyip Erdogan odporučil Turkom, aby si sami zaviedli podmienky "dobrovoľnej karantény". Minister vnútra Süleyman Soylu v utorok oznámil, že po celej krajine dali do karantény 50 miest a oblasti v 21 veľkomestách; Turecko však nevyhlásilo celoštátny zákaz pohybu obyvateľov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Úrady tiež pozastavili medzinárodné lety, zatvorili školy a univerzity, zakázali hromadné modlitby v mešitách a zaviedli obmedzenie pohybu pre ľudí nad 65 rokov. Erdogan spustil verejnú kampaň zameranú na vyzbieranie peňazí pre ľudí, ktorí pre pandémiu zápasia s ťažkosťami. Oznámil tiež výstavbu novej nemocnice so 600 lôžkami v Istanbule, kde budú liečiť pacientov s ochorením COVID-19.

Viac o téme: TureckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu