Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

KORONAVÍRUS Škótska premiérka potvrdila ďalších osem úmrtí a vyzvala ľudí, aby zostali doma

Nicola Sturgeonová
Nicola Sturgeonová (Zdroj: SITA/Jane Barlow/PA via AP)

EDINBURGH - V Škótsku zomrelo ďalších osem ľudí nakazených koronavírusom SARS-CoV-2. Celkový počet obetí sa tak zvýšil na 33, informovala v piatok podľa BBC škótska premiérka Nicola Sturgeonová. Počet nakazených v Škótsku dosiahol 1059, čo je oproti štvrtku nárast o 165 prípadov. Sturgeonová dodala, že 72 nakazených pacientov je na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Hlavná predstaviteľka zdravotníctva pre Škótsko Catherine Calderwoodová povedala, že skutočný počet nakazených môže byť viac ako 65.000. Spomalenie nárastu počtu prípadov podľa nej v období najbližších týždňov ešte nenastane.

Sturgenonová takisto pripomenula, že nasledujúci víkend bude prvý, počas ktorého platia opatrenia vrátane obmedzenia pohybu osôb prijatých britskou vládou na obdobie troch týždňov s cieľom zabrániť šíreniu nákazy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Jediná a najdôležitejšia vec, ktorú môže urobiť každý na podporu Národnej zdravotnej služby (NHS), je zostať doma," povedala Sturgeonová. Premiérka takisto ocenila zdravotníckych pracovníkov a policajtov.  V Spojenom kráľovstve zaznamenali už viac ako 14.500 prípadov nákazy koronavírusom a 759 ľudí ochoreniu COVID-19 podľahlo. V piatok o svojich pozitívnych testoch na koronavírus informovali britský premiér Boris Johnson a minister zdravotníctva Matt Hancock. Obaja majú podľa vlastných slov mierne príznaky ochorenia.

Viac o téme: ŠkótskoKoronavírusNicola Sturgeonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu