Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

KORONAVÍRUS Holandsko hlási ďalších 112 úmrtí a 1172 nakazených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAAG - Počet ľudí, ktorí sa v Holandsku nakazili novým koronavírusom, stúpol v piatok o 1172 (16 percent) na 8603. Informovala o tom v piatok stránka verejnoprávneho rozhlasu NOS s odvolaním sa na údaje Národného inštitútu pre verejné zdravie a životné prostredie (RIVM).

Pribudlo aj 112 nových úmrtí na chorobu COVID-19 alebo komplikácie s ňou spojené, ktorú vírus spôsobuje; mŕtvych je tak celkovo 546. RIVM upozornil, že nové prípady úmrtí nie sú nevyhnutne sumárom uplynulých 24 hodín. Pacienti mohli zomrieť skôr, ale RIVM ich nahlásili iba za posledný deň. Vo štvrtok pribudlo v Holandsku 1019 nakazených a 78 úmrtí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Počet hospitalizovaných pacientov a počet úmrtí stúpa pomalšie, ako v situácii bez prijatých opatrení. To by mohlo naznačovať, že tieto opatrenia ovplyvňujú rýchlosť šírenia vírusu," uvádza sa v stanovisku RIVM. Podľa inštitútu sa to bude dať lepšie posúdiť na konci tohto alebo začiatkom budúceho týždňa.

 Najviac nakazených (2488) hlási provincia Severné Brabantsko. Nasledujú provincie Južné Holandsko a Severné Holandsko. Holandská vláda občanom odporučila vyhýbať sa sociálnym kontaktom a udržiavať odstup najmenej 1,5 metra. Zhromaždenia viac ako 100 ľudí sú zakázané a školy, divadlá, kiná a reštaurácie sú zatvorené.

Viac o téme: PandémiaHolandskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu