Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Režisér Franco Zeffirelli: Pápežovi sa núka ako imidžmejker!

Franco Zeffirelli vyčíta pápežovi aj to, že sa málokedy usmieva. Zobraziť galériu (2)
Franco Zeffirelli vyčíta pápežovi aj to, že sa málokedy usmieva. (Zdroj: SITA)

RÍM - Na staré kolená dostal slávny taliansky režisér Franco Zaffirelli (84) bláznivý nápad. Rozhodol sa zmeniť chladný výzor a dokonca aj prezdobené oblečenie pápeža Benedicta XVI. (80). Svätému Otcovi tak tvorca nezabudnuteľných filmov ako Ježiš z Nazaretu či Romeo a Júlia ponúka svoje služby!

Filmový, divadelný a operný taliansky režisér ponúkol hlave katolíckej cirkvi svoje rady od Nového roka preto, že chce popracovať na vylepšení jeho charizmy. "Benedikt XVI. veľmi chladne komunikuje a veľmi slabo sa prispôsobuje tomu, čo sa okolo neho deje," uviedol režisér.

Umelec skritizoval aj odev súčasného pápeža. "Aj šatník potrebuje zmenu. Jeho rúcha sú príliš prepychové a nápadné, mali by však ukazovať rozvahu a pokoj," dodal Zeffirelli. Predchodca Ján Pavol II. bol podľa neho spontánnejší a málo používal také prezdobené pápežské rúcha.

Franco Zeffirelli už režíroval aj niekoľko ceremónií vo Vatikáne a trúfol by si aj na kontrolu zobrazovania viery vo filmoch. Osvedčil sa totiž kritikou filmu herca Mela Gibsona Umučenie Krista, ktorému vyčítal prílišný antisemitizmus. "Ak by mi ponúkli túto prácu, venoval by som jej celý svoj čas," uzavrela talianska legenda, ktorá je presvedčená, že pápež si potrpí na prezentáciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu