Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Inštitúcie Európskej únie v Bruseli hlásia prvé úmrtie na koronavírus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Zamestnanec Európskeho parlamentu sa stal prvou osobou v hlavných inštitúciách Európskej únie v Bruseli, ktorá podľahla novému koronavírusu. Predstavitelia europarlamentu to v pondelok uviedli pre agentúru AFP.

Hovorca parlamentu povedal, že zosnulý muž bol "externým pracovníkom" a jeho smrť spôsobil "podľa súčasných informácií koronavírus". Hovorca pri potvrdzovaní správy vyjadril ľútosť nad mužovým úmrtím. Zdroj z europarlamentu uviedol, že zosnulý muž bol taliansky občan štyridsiatnik, ktorý pracoval v službe starajúcej sa o IT záležitosti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Európa je teraz ohniskom celosvetovej pandémie nového druhu koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, a Belgicko zaznamenalo 3743 prípadov nákazy a 88 úmrtí. Úrady pripustili, že skutočný počet nakazených je oveľa väčší, ale testovanie sa v súčasnosti obmedzuje len na hospitalizovaných pacientov s ťažkými prejavmi ochorenia a na zdravotníkov s horúčkou.

Koronavírusom sa už nakazilo mnoho pracovníkov v Európskej komisii, Európskej rade a Európskom parlamente, medzi nimi aj vyjednávač EÚ pre brexit Michel Barnier, ktorý sa nachádza v karanténe vo svojom rodnom Francúzsku. Inštitúcie EÚ a úrady poslali mnohých zamestnancov pracovať domov, pričom Belgicko zatvorilo hranice, nariadilo aj zatvorenie škôl, barov a reštaurácií, zakázalo masové zhromažďovanie a dáva pokuty ľuďom za vychádzanie z domu, ktoré nie je pokladané za nevyhnutné.

Viac o téme: úmrtieEurópska úniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu