Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Počet prípadov nakazenia prekročil 214 000, zomrelo 8700 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽENEVA - Počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu prekročil v stredu 214 000. Vírusu podľahlo vyše 8700 ľudí, vyliečilo sa z neho viac ako 83 000 nakazených. Vyplýva to z údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a štatistiky americkej Univerzity Johna Hopkinsa v Baltimore.

"WHO dostala správy o viac ako 200.000 prípadoch, zomrelo 8000 ľudí," informoval šéf Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Mnohé krajiny čelia eskalácii epidémie a cítia sa byť preťažené. Počujeme vás," citovala ho agentúra TASS.

Tedros zdôraznil, že "WHO naďalej odporúča, aby všetky prípady, ktoré lekári zachytia v ranom štádiu, boli izolované v nemocniciach, pokiaľ je to možné". Ak to možné nie je, štáty by mali využiť verejné budovy, kde umiestnia nakazených pacientov a budú im môcť venovať pozornosť.

V prípade, že sú nemocnice preplnené, pacienti by sa mali liečiť doma. WHO verí, že pri boji s vírusom by krajiny mali prijať "komplexný prístup". Tedros vyhlásil, že pri výrobe vakcíny WHO a jej partneri zriadili výskumné pracoviská vo viacerých štátoch. "Je to veľký medzinárodný výskum," povedal.

Účasť na ňom potvrdili viaceré krajiny vrátane Argentíny, Iránu, Kanady, Francúzska a Švajčiarska. Koronavírus po prvýkrát oficiálne zaznamenali v čínskom meste Wu-chan koncom decembra. Odvtedy sa rozšíril do viac ako 130 krajín na celom svete.
 

Viac o téme: PandémiaMŕtviNakazeníWHOKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu