Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Apple na dva týždne zatvára maloobchodné predajne na celom svete s výnimkou Číny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Kin Cheung, File)

WASHINGTON - Americká technologická firma Apple sa vzhľadom na pokračujúcu epidémiu koronavírusu v sobotu rozhodla zatvoriť svoje maloobchodné predajne na celom svete s výnimkou Číny. Mimoriadne opatrenie bude platiť dva týždne od soboty do 27. marca.

"Apple do 27. marca dočasne zatvára všetky predajne mimo Veľkej Číny a vyčleňuje 15 mil. USD, aby firma prispela k celosvetovému zotaveniu,“ uviedol na twitteri šéf firmy Tim Cook. Termín Veľká Čína sa zvyčajne uplatňuje na pevninskú Čínu, Hongkong, Macao a Taiwan.

V dlhšom vyhlásení Cook uviedol, že všetky obchody v Číne, ktoré boli pre epidémiu zatvorené, už výrobca iPhonov znova otvoril. Internetové obchody Apple naďalej fungujú a zamestnanci budú dostávať výplaty, dodal Cook.

Celosvetovo sa koronavírusom nakazilo už vyše 140-tisíc ľudí, vyše päťtisíc osôb ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje, podľahlo. Ochorenie sa začalo šíriť koncom minulého roka z centrálnej Číny, kde už epidémia ustupuje. Počtom obetí aj infikovaných osôb je celosvetovo na druhom mieste po Číne v súčasnosti Taliansko. Počet obetí aj počet ľudí s potvrdenou nákazou tam aktuálne stúpa najrýchlejšie zo všetkých krajín.

Viac o téme: OpatreniaEpidémiaČínaAppleKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu