Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Egypte sa strieľalo: Na nepokojnom Sinajskom polostrove zabila polícia 7 militantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

KÁHIRA - Egyptská polícia zabila 17 militantov v prestrelke na nepokojnom Sinajskom polostrove. Informovalo o tom v utorok tamojšie ministerstvo vnútra, píše agentúra AFP.

Prestrelka vypukla po tom, ako polícia na základe informácií tajných služieb podnikla zásah v Aríši, hlavnom meste provincie Severný Sinaj, uviedlo ministerstvo a dodalo, že polícia našla "teroristické živly", ktoré plánovali "nepriateľské operácie", pričom vlastnili zbrane a výbušniny. Dátum policajnej akcie ministerstvo nespresnilo.  Bezpečnostné sily v Egypte už dlhodobo bojujú proti militantným islamistom, ktorých aktivita nabrala na sile po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího v roku 2013.

Islamisti podnikajú útoky predovšetkým na príslušníkov bezpečnostných zložiek, príslušníkov tamojšej kresťanskej menšiny a zriedkavo i na turistov. Vo februári 2018 spustil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí proti islamským militantom na Sinajskom polostrove rozsiahlu operáciu. Odvtedy bolo podľa oficiálnych údajov usmrtených viac ako 840 džihádistov a približne 60 vojakov.

Viac o téme: StreľbaMilitantiEgyptSinajský polostrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu