Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nešťastie v Česku: Študenti smerovali na lyžiarsky zájazd, poschodový autobus skončil v priekope

(Zdroj: Facebook- Zpravodajství FTV Prima)

PRAHA - Záchranári zasahovali v nedeľu predpoludním pri dopravnej nehode dvojposchodového autobusu, ktorý pri českom mestečku Blšany v Ústeckom kraji zišiel do priekopy. Na mieste bolo niekoľko desiatok zranených, z toho jeden ťažko a šesť stredne ľahko, informoval podľa televízie Nova hovorca záchrannej služby Prokop Voleník.

Vážna dopravná nehoda sa stala medzi obcami Pšov a Blšany. Vodič autobusu zišiel z bezprostredne neznámych dôvodov mimo vozovky.

Podľa vyjadrenia hovorcu záchrannej služby utrpelo zranenia 69 stredoškolákov a dospelých - jeden zo študentov bol s podozrením na vážne poranenia prevezený do pražskej nemocnice v Motole, ďalší štyria boli zranení stredne vážne. 

Ďalší účastníci nehody boli zranení ľahko, väčšinou ide o pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, povedal hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Ústeckého kraja Prokop Volenik. Nikto ale nie je v ohrození života. Pri pohľade na vozidlo by sa dalo povedať, že išlo o šťastie v nešťastí, keďže nevyhasol žiaden ľudský život. Podobne vyzerajúce havárie majú neraz hrozivú bilanciu.

Leteckí záchranári pomôcť nemohli

Na mieste zasahovali štyri posádky záchranárov z Ústeckého a Stredočeského kraja, na pomoc im prišla aj posádka súkromnej ​​služby a dve z Plzeňského kraja. Bol vyslaný aj vrtuľník, ale pre nepriaznivé počasie nemohol pristáť.

Smerovalo sem tiež šesť hasičských jednotiek a dva hasičské evakuačné autobusy. Zhruba desať cestujúcich zostalo po nehode zakliesnených pod sedačkami a vyslobodiť ich museli hasiči. Vyrezávať však nikoho nemuseli.

 Mimo pacienta, ktorého záchranári previezli do Prahy, sa o zranených starajú okolité nemocnice. "Sanitky a autobusy ich rozviezli na vyšetrenia do nemocníc v Rakovníku, Žatci, Chomutove, Moste a Tepliciach," dodal Volenik.

Deti, ktoré v autobuse cestovali, majú 15-18 rokov, priblížil spravodajský server TV Nova. Podľa informácií Českej televízie išlo o lyžiarsky zájazd študentov zo zhruba 14 kilometrov vzdialeného Žatca, ktorý mieril do Rakúska. 

Polícia ceste v mieste nehody uzavrela, v Pšove a Blšanoch odkláňa dopravu na Podbořany. Cesta bude podľa predbežných odhadov uzavretá do 18:00. "Ťažká technika tam bude vyslobodzovať autobus. Kvôli tomu, že ide o poschodový autobus, môže to vyslobodzovanie trvať dlhšie," dodal. Okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Viac o téme: HaváriaAutobusČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu