Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vlakové nešťastie v Taliansku: FOTO Po vykoľajení superrýchlika hlásia mŕtvych a zranených

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Polizia di Stato)

MILÁNO – Vysokorýchlostný vlak Frecciarossa na trati Miláno – Salerno sa vo štvrtok skoro ráno vykoľajil v blízkosti mesta Lodi pred stanicou Livraga. Dvaja železničiari zahynuli, 30 ľudí bolo zranených. Nešťastie sa stalo medzi mestami Miláno a Piacenza na severe Talianska

V severnom Taliansku sa vo štvrtok ráno vykoľajil vysokorýchlostný vlak. Nehodu neprežili dvaja železničiari a 27 ľudí utrpelo zranenia. Podľa šéfa talianskej civilnej ochrany Angela Borrelliho sú dvaja zranení vo vážnom stave.

Vlak Frecciarossa štátnych železníc sa vykoľajil na trati medzi Milánom a Bolognou v rýchlosti takmer 300 kilometrov za hodinu, vyjadril sa pre štátny rozhlas šéf talianskej civilnej ochrany Angelo Borrelli. Nehoda sa stala zhruba o 5:30 neďaleko mesta Lodi. Čelný vozeň sa oddelil od zvyšku súpravy, narazil do odstaveného vozíka a zastavil sa o stenu priľahlej železničnej budovy. Ostatné vozne pokračovali v jazde priamym smerom ešte necelý kilometer, pričom jeden z nich skončil prevrátený nabok. "Vykoľajil sa motorový vozeň, úplne sa odpojil a pokračoval ďalej," vyjadril sa predstaviteľ železničnej polície Girolamo Fabiano s tým, že sa následne vykoľajil aj druhý vozeň. Motorový vozeň po vykoľajení nabúral do železničnej budovy. Haváriu neprežil rušňovodič a ďalší železničiar, tiež rušňovodič.

Stroj smeroval z Milána do Salerna. Vzhľadom na to, že to bol skorý spoj, nachádzalo sa v ňom podľa polície len približne 30 ľudí. Podľa Fabiana sa na úseku trate počas noci uskutočnili práce. Príčina nehody je zatiaľ neznáma. Incident už je predmetom vyšetrovania. Trať Miláno ­– Salerno bola uzavretá v oboch smeroch, na mieste sú záchranári, hasiči i polícia. Zábery ukazujú, že lokomotíva bola úplne vyhodená z koľajníc spolu s ďalšími dvoma vozňami pod uhlom 45 stupňov.

Taliansky denník Leggo uvádza, že rušňovodič bol jednou z dvoch obetí, druhou bol jeho spolupracovník. Medzi cestujúcimi bolo ďalších 27 zranených, z toho dvaja vážne. Vysokorýchlostný vlak Frecciarossa má priemernú rýchlosť 300 km/hod., maximálnu až 350 km/hod.

Viac o téme: VlakVykoľajenieRýchlosťMŕtviMiláno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu