Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ohnivé peklo v Austrálii: VIDEO Päť najsilnejších okamihov, ktoré lámu srdcia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto Instagram/babyanmlpics)

SYDNEY - Austrália prežíva jedno z najhorších období v histórii. Lesné požiare zničili už cez 2000 domov a pustošia obľúbené miesta. Na svedomí majú niekoľko ľudských obetí a zvieratá pripravujú o život, pričom niektoré sú už na pokraji vyhynutia. Hasiči neúnavne bojujú s ohňom a neváhajú nasadzovať pri záchrane krajiny vlastný život. Toto sú doteraz najsilnejšie okamihy tejto katastrofy:

1. Záchrana koaly, ktorá bojovala o život v ohnivom pekle

Nasadzovať vlastný život neváhajú len hasiči, ale aj obyčajní ľudia. Statočné ženy aj muži pomáhajú bezbranným zvieratám prežiť, pričom jeden z takých silných okamihov je zaznamenaný na videu. Aktuálne populačné čísla koál sú alarmujúce. 

2. Pomoc mláďatu kengure

​Ďalšie silné video ukazuje ženu, ako umýva a ovlažuje obhorené labky kengury v Runnyforde, v Novom Južnom Walese. Predpokladá sa, že stovky miliónov divokých zvierat boli usmrtené, spolu s tisíckami hospodárskych zvierat.

3. Privítanie amerických hasičov na letisku

Americkí hasiči boli privítaní s potleskom, keď tento týždeň dorazili na medzinárodné letisko v Sydney, aby pomohli v boji proti ničivým požiarom v Austrálii.

4. Hasiči sú hrdinovia s obrovským srdcom

Hasiči bojujú proti ohňu, pomáhajú bezbranným zvieratám, pričom nasadzujú svoj vlastný život a robia, čo je v ich silách. Sú to naozajstní hrdinovia.

5. Záchrana koál

Dvaja bratranci zachránili koaly na ostrove Kangaroo a priviedli ich k svojim susedom, ktorí majú povolenie na starostlivosť o pôvodnú divú zver. Jedna z koálov, bohužial, cestou zomrela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OUR PLANET DAILY (@ourplanetdaily),

Ničivé lesné požiare v Austrálii podľa odhadov zabili už vyše miliardu zvierat. Tvrdí to ekológ Chris Dickman z University of Sydney a tiež austrálska pobočka Svetového fondu na ochranu prírody (WWF-Australia). 

Medzi obeťami sú koaly, kengury, papagáje a mnohé ďalšie vzácne austrálske druhy. "Mnohým lesom bude trvať desaťročia, kým sa zotavia," konštatuje WWF-Australia s tým, že skutočný rozsah škôd bude známy až po tom, keď požiare vyhasnú.

Viac o téme: PožiarZvieratáAustráliaOkamihy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu