Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hlavný poradca britského premiéra hľadá do svojho tímu čudákov: Dôvod vás prekvapí

Boris Johnson Zobraziť galériu (3)
Boris Johnson (Zdroj: SITA/ House of Commons via AP)

LONDÝN - Čudákov a ľudí, ktorí nikam nezapadajú, zháňa do svojho tímu hlavný poradca britského premiéra Borisa Johnsona. V príspevku na svojom blogu Dominic Cummings napísal, že cieľom náboru nových zamestnancov je urobiť z neho v Downing Street oveľa menej dôležitého muža a do roka aj naskrz zbytočného.

Nezvyčajná skupina ľudí s rôznymi schopnosťami

V službách britského štátu podľa Cummingsa pracuje veľa skvelých ľudí. „Existujú ale aj hlboké problémy v jadre toho, ako robí britský štát svoje rozhodnutia,“ uviedol muž, ktorý je považovaný za hlavného Johnsonovho brexitového stratéga a architekta úspechu konzervatívcov v decembrových parlamentných voľbách. Úrad britského premiéra chce podľa neho prijať "nezvyčajnú skupinu ľudí s rôznymi schopnosťami".

Hlavný poradca britského premiéra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth)

Zmeny v britskej štátnej správe budú musieť podľa Cummingsa nastať okrem iného kvôli chystanému odchodu Británie z EÚ, ktorý bude vyžadovať „mnoho veľkých zmien v politike a v štruktúre rozhodovania“. Nová vláda premiéra Borisa Johnsona, ktorá disponuje v Dolnej snemovni parlamentu pohodlnou väčšinou, si bude môcť pri úsilí o rýchly pokrok pri riešení problémov dovoliť "krátkodobú neobľúbenosť", zdôraznil Johnsonov poradca.

Potrebujú aj čudákov

Britská vláda chce podľa Cummingsa prijať predovšetkým dátových analytikov, softvérových vývojárov, ekonómov, projektových manažérov či odborníkov na komunikáciu, ale aj "čudákov a ľudí, ktorí nikam nezapadajú a ktorí majú zvláštne schopnosti". „Potrebujeme naozaj divoké karty, umelcov, ľudí, ktorí nikdy nechodili na univerzitu a prebojovali si svoju cestu z odpudivých špinavých dier,“ napísal Cummings.

Boris Johnson
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

V súčasnosti podľa premiérovho poradcu nemajú v Downing Street k dispozícii dostatok odborníkov, ktorí by Johnsonovi a jeho ministrom poskytovali rady. "To sa musí rýchlo zmeniť, aby sme mohli riadne slúžiť verejnosti," napísal Cummings.

Johnsonov hlavný poradca zháňa tiež niekoho na pozíciu svojho osobného asistenta. Uchádzačom sľubuje zaujímavú prácu, upozorňuje ale aj na nevýhody. "Nebudete môcť chodiť cez týždeň večer na rande, budete musieť obetovať rad víkendov - a úprimne bude ťažké mať vôbec priateľa či priateľku. Bude to vyčerpávajúce, ale zaujímavé."

Viac o téme: ČudáciZamestnanciNáborBoris JohnsonDominic Cummings
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu