Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pápežove koncoročné posolstvo: Vyzval cirkev, aby sa viac priblížila ľuďom

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini)

RÍM – Pápež František vyzval vo svojej koncoročnej homílii cirkev, aby sa viac priblížila k ľuďom a ich trápeniam. František v utorok podvečer slávil na záver kalendárneho roka 2019 vo vatikánskej Bazilike sv. Petra vešpery spojené s eucharistickou adoráciou, požehnaním a ďakovným spevom Te Deum, informovala agentúra DPA.

"Sme povolaní stretnúť sa s ostatnými a načúvať ich existencii, ich volaniu o pomoc," povedal pápež na večernej pobožnosti vo vatikánskej bazilike, v ktorej sa osobitne zameral aj na mesto Rím a úlohy cirkvi a jeho obyvateľov, uviedol server Vatican News. Miestni obyvatelia a cirkev by sa podľa pápeža mali navzájom viac rozprávať a počúvať.

"Týmto spôsobom bude v meste (Rím) aj cirkvi prúdiť čerstvý vzduch a túžba vykročiť nazad do ulíc, prekonať starú logiku sporov i (vzájomné) hranice, a spolupracovať pri tvorbe spravodlivejšieho a bratskejšieho mesta," povedal František. 

Ešte pred slávením vešpier sa vo Farnosti svätého Jozefa v Ríme zúčastnil na poslednej rozlúčke s profesorkou Mariou Graziou Maraovou, s ktorou ho spájalo priateľstvo. Na Nový rok bude pápež slúžiť omšu a prednesie posolstvo ku katolíckemu Svetovému dňu pokoja.

Viac o téme: ĽudiaPriblíženiePápež FrantišekHomília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu