Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bližšie k vyriešeniu prípadu nezvestného lietadla: Experti analyzujú predpokladané ostatky ľudí

(Zdroj: SITA/AP Photo/Fernando Llano)

SANTIAGO - Čilskí odborníci z oblasti súdneho lekárstva dostali v piatok na preskúmanie ľudské ostatky, o ktorých sa predpokladá, že patria niektorým z 38 osôb z lietadla vzdušných síl nezvestného od pondelka. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Nájdené ostatky priviezli do pobočky ústavu súdneho lekárstva v Punta Arenas, hlavnom meste najjužnejšieho regiónu Čile, odkiaľ ich majú dopraviť do čilskej metropoly Santiago. Rodinným príslušníkom 35 z 38 možných obetí leteckého nešťastia už odobrali vzorky DNA, aby bolo možné ostatky identifikovať.

Záchranári vyzdvihli z mora aj predmety, ktoré pravdepodobne patrili obetiam, a možné trosky pochádzajúce z nezvestného lietadla typu Lockheed C-130 Hercules. Toto vojenské dopravné lietadlo zmizlo v pondelok po vzlietnutí z Punta Arenas smerom k čilskej Základni prezidenta Eduarda Freia Montalvu na Antarktíde. Nachádzalo sa v ňom 17 členov posádky a 21 cestujúcich vrátane troch civilistov.

Pátranie sa sústreďuje na oblasť v Drakeovom prielive medzi Atlantickým a Tichým oceánom, kde sa lietadlo nachádzalo v čase prerušenia rádiového spojenia. Podľa vyhlásenia armády je "prakticky nemožné", že by ktokoľvek z cestujúcich alebo členov posádky prežil. Čilský prezident Sebastián Piňera vo štvrtok vyhlásil, že vláda "urobí všetko v ľudských silách, aby odhalila príčiny... tejto nehody".

Viac o téme: ČileNezvestné lietadloĽudské ostatky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu