Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Požiar školskej budovy na Ukrajine: Obetí pribúda, už ich je najmenej 10

Požiar školy v Odese
Požiar školy v Odese (Zdroj: Repro foto YouTube/ Сегодня)

ODESA - Počet mŕtvych v dôsledku požiaru, ktorý vypukol v stredu v budove strednej odbornej školy v ukrajinskom meste Odesa, stúpol na desať po tom, ako záchranári našli cez víkend pod sutinami ďalších päť tiel a v nemocnici zomrel jeden zo zranených príslušníkov zásahových zložiek. Tlačová agentúra DPA to uviedla s odvolaním sa nedeľné vyhlásenie úradu civilnej ochrany.

Podľa agentúry nebolo bezprostredne známe, koľko ľudí je v súvislosti s požiarom stále nezvestných. Hľadanie obetí v silno poškodenej budove školy v centre Odesy pokračovalo aj v nedeľu. Podľa informácií z piatka mohlo byť v tom čase nezvestných až 11 osôb, pričom nebolo jasné, či sa v budove nachádzali.

Pri požiari utrpelo zranenia vyše 30 ľudí. Úrad civilnej ochrany uviedol, že deväť z nich bolo cez víkend stále hospitalizovaných. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil na nedeľu štátny smútok za obeťami stredajšieho požiaru.

Požiar vypukol na treťom podlaží šesťpodlažnej budovy Odeskej akadémie ekonómie, práva, hotelierstva a reštauratérstva. Hasičom sa ho ešte v ten istý deň podarilo uhasiť. Zvažujú sa dve verzie požiaru: buď nastala chyba v elektrickom zariadení, alebo išlo o úmyselné podpaľačstvo.

Viac o téme: PožiarObeteŠkolaUkrajinaOdesa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu