Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Daroval spermie lesbickému páru, teraz má na krku alimenty

Pre dobrotu na žobrotu - a navyše bez vlastných detí. Tak dopadol Londýnčan Andy Baithe.
Pre dobrotu na žobrotu - a navyše bez vlastných detí. Tak dopadol Londýnčan Andy Baithe.

LONDÝN - Britská justícia rieši nezvyčajný prípad. Londýnsky hasič, ktorý pred rokmi daroval spermie lesbickému páru, musí na svojich biologických potomkov platiť alimenty. Obe ženy mi prisahali, že nebudem mať žiadne rodičovské povinnosti, oponuje muž.

Andy Baithe (37) zo severného Londýna tvrdí, že nemôže mať so svojou manželkou dieťa, lebo štát ho núti platiť alimenty na cudzie. Chce preto dosiahnuť zmenu zákona, aby ho úrady nepovažovali za otca detí. Dve lesbičky sa zoznámili s Andym pred piatimi rokmi po tom, ako sa „zosobášili“ pri civilnom obrade.

Jedna z nich slečna Arnoldová, ktorá sa medzičasom so svojou družkou rozviedla, však tvrdí opak. „Chcel byť otcom, ako som mu v tom mala zabrániť?“ uviedla žena. „Keď môj syn ochorel, musela som nechať prácu. Úrady mi však odmietli priznať sociálne dávky, kým som neuviedla meno jeho otca,“ vysvetľuje žena, čo ju vlastne prinútilo konať.

 „Nechcem jej nijako škodiť. Len stále nechápem, prečo by som mal platiť na deti cudzej dvojice,“ oponuje darca Andy Baithe. Ak sa teda nechcete dostať do podobných problémov, radšej darujte spermie cez registrované kliniky, upozorňujú právnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu