Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

ETA možno porušila prímerie, vraj zastrelili dvoch policajtov

Dvaja neozbrojení španielski policajti práve nasadali do tohto auta
Dvaja neozbrojení španielski policajti práve nasadali do tohto auta (Zdroj: TASR)

MADRID - Jeden príslušník španielskej polície bol dnes dopoludnia zastrelený a ďalší ťažko zranený počas operácie proti údajným príslušníkom baskickej teroristickej organizácie ETA vo Francúzsku, informovala o tom španielska rozhlasová stanica Cadena Ser.

Podľa doterajších informácií minimálne dvaja údajní členovia ETA spustili streľbu na neozbrojených policajtov, ktorí práve nastupovali do svojho služobného automobilu pri obchodnom centre v mestečku Capbreton na juhozápade Francúzska v blízkosti hraníc so Španielskom.

Hovorkyňa španielskej polície odmietla správu komentovať. K incidentu sa v najbližších hodinách vyjadrí španielsky minister vnútra Alfredo Pérez Rubalcaba, ktorý je momentálne na oficiálnej návšteve Nemecka.

V prípade oficiálneho potvrdenia správy by tak išlo o prvú obeť baskickej teroristickej siete, odkedy ETA v júni odstúpila od 15 mesiacov trvajúceho prímeria so španielskou vládou.

Separatistická organizácia ETA vedie štyri desaťročia ozbrojený boj za vytvorenie nezávislého Baskicka. Od roku 1968 skupine pripisujú zodpovednosť za smrť viac než 800 ľudí, predovšetkým príslušníkov španielskych bezpečnostných síl.

Ženu zajali zrejme vrahovia španielskeho policajta

Zrejme baskickí separatisti, ktorí v južnom Francúzsku v sobotu zastrelili španielskeho policajta, uniesli ženu a potom ju vo vzdialenosti 160 kilometrov prepustili na slobodu. Informovala o tom francúzska polícia. Podľa parížskej prokuratúry ženu a jej auto uniesli dvaja muži z centra francúzskeho mesta Capbreton, kde zahynul španielsky policajt a ďalší vyviazol po streľbe ETA s ťažkými zraneniami. Ženu neskôr vyložili z auta na okraji lesa v smere na Bordeaux.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu