Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Extrémne nebezpeční väzni ušli aj s okovami na nohách: VIDEO Polícia ich chytila pri hraniciach

Traja väzni ušli v väzenia. Zobraziť galériu (2)
Traja väzni ušli v väzenia. (Zdroj: YouTube/Nay Na)

PHATTHAJÁ - Po krvavej dráme v pondelok z väznice utiekli traja ľudia. Dvom z nich, Američanovi a Thajčanke, pritom hrozí trest smrti. Polícia po trestancoch intenzívne pátrala a verejnosť varovala, že sú extrémne nebezpeční. Utečencov sa nakoniec podarilo zadržať v stredu.

V pondelok z väzenia v meste Phatthajá ušiel Američan Bart Allen Helmus (39), Thajčanka Sirinapha Wisetritová (31) a Thajčan Noi Ton Nintet (41).

Trojici sa podarilo dostať na slobodu po prestrelke. Tá sa odohrala krátko pred 15:30 tamojšieho času (9:30 SEČ). Thajčan zasiahol dozorcu, následne vybehli Američan s Thajčankou, ktorí tvoria pár. „Väzni utiekli s okovami na nohách. Skúmame kamerové záznamy, aby sme ich vypátrali,“ uviedla vtedy polícia. Väzenské trio po prestrelke nasadlo do pick-upu. Vozidlo čakalo pred väznicou.  

Dozorca skončil v kritickom stave v nemocnici. Doteraz je nejasné, ako sa trestanci dostali k zbrani a nožu. Obeťou útoku nožom sa stal kapitán Thanameth Potiphan.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Polícia predpokladala, že väzňom, ktorí podľa nej prestavujú extrémnu hrozbu pre okolie, sa nepodarilo dostať z von z mesta Phatthajá. O dva dni neskôr predstavitelia zákona zadržali Helmusa a Wisetritovú, ktorí boli zatknutí za pašovanie drog, v provincii Sa Kaeo, približne 35 kilometrov od hraníc s Kambodžou. Obaja boli postrelení. Vraj sa pokúsili navzájom zastreliť. Tretí väzeň, Noi Ton Nintet, bol zatknutý v neďalekom poli.

Viac o téme: ThajskoÚtekVäzni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu