Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lekári potvrdili, že senátor Sanders mal srdcový infarkt: Zrušil všetky podujatia

Kandidát na prezidenta USA Bernie Sanders.
Kandidát na prezidenta USA Bernie Sanders. (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik, File)

WASHINGTON - Lekári v piatok potvrdili, že americký senátor Bernie Sanders, ktorý sa uchádza o nomináciu Demokratickej strany v prezidentských voľbách v roku 2020, utrpel pred tromi dňami srdcový infarkt. Informovala o tom agentúra AFP.

78-ročný politik pri prepúšťaní z nemocnice v Las Vegas povedal, že sa cíti "skvele". Jeho ošetrujúci lekári vo vyhlásení uviedli, že senátorovi Sandersovi bol diagnostikovaný infarkt myokardu. "Do jeho zablokovanej koronárnej tepny boli včas vložené dva stenty (výstuže). Všetky ostatné tepny boli v poriadku. Priebeh jeho hospitalizácie bol bez komplikácií, s vyhliadkou dobrého vývoja," uviedli lekári.  

Sanders až do odvolania zrušil všetky podujatia a vystúpenia spojené s volebnou kampaňou po tom ako v utorok (1. októbra ) na podujatí v Las Vegas pocítil bolesti na hrudi a podstúpil operačný zákrok. Sanders bol súperom Hillary Clintonovej v boji o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany už v roku 2016. Po tom, ako bývalá prvá dáma USA zvíťazila v primárkach, ju Sanders v ďalšom boji podporil.

Tentokrát Sanders o prezidentskú nomináciu demokratov súperí okrem iných s momentálne favorizovaným bývalým viceprezidentom Joeom Bidenom či taktiež populárnou senátorkou Elizabeth Warrenovou.    

Viac o téme: Prezidentské voľbyInfarktUSABarnie Sanders
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu