Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž našiel na ceste guľomet: Zaniesol ho na políciu a dozvedel sa neuveriteľnú správu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Obyvateľ autonómneho Ingušska našiel uprostred federálnej cesty pretínajúcej celý ruský severný Kaukaz ľahký guľomet aj s pásom plným munície. Snáď ešte väčší údiv než sám nález ale v miestnych médiách vzbudil fakt, že muž nájdenú zbraň aj so stovkou nábojov odovzdal na polícii. A tiež okolnosť, že guľomet aj s muníciou stratili sami policajti.

Ľahký guľomet PKMS kalibru 7,62 milimetrov Kalašnikovovej konštrukcie podľa agentúry Interfax stratili sami policajti "za neznámych okolností" medzi dvoma ingušskými dedinami.

Podľa sociálnych sietí vraj guľomet chýbal príslušníkom policajnej jednotky z Čeľabinsku na Urale, povolanej do nepokojného kaukazského regiónu ako posily. O pomoc pri hľadaní požiadali miestnych obyvateľov a prosbu rozšírili aj na internete.

Veľké boje so separatistami na severnom Kaukaze utíchli už pred rokmi, napriek tomu však v Ingušsku, Čečensku či Dagestane stále dochádza k útokom proti ruským policajtom alebo vojakom. Ich páchatelia sa väčšinou hlásia k radikálnym islamským skupinám.

Viac o téme: GuľometPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu