Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Francúzsky pavúčí muž vyliezol na budovu vo Frankfurte: Na zemi ho už čakala polícia

Francúzsky pavúčí muž vyliezol na budovu vo Frankfurte Zobraziť galériu (3)
Francúzsky pavúčí muž vyliezol na budovu vo Frankfurte (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

FRANKFURT - Nemecká polícia zatkla v sobotu Francúza Alaina Roberta, prezývaného Spiderman - Pavúčí muž, ktorý sa bez povolenia vyšplhal na jeden z mrakodrapov v nemeckom meste Frankurt nad Mohanom. Informovala o tom agentúra AFP.

Na zlezenie 154 metrov vysokej budovy Skyper bez povolenia a istenia lanami tomuto 57-ročnému extrémnemu športovcovi stačila polhodina. Zdola jeho cestu na vrchol 42-poschodovej budovy sledovali okoloidúci, ktorí si ho fotili. Keď zliezol na zem, zatkla ho polícia.

Francúzsky pavúčí muž vyliezol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

Alain Robert vyliezol bez istenia už na viac než 150 budov po celom svete, vďaka čomu je zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov. Na svojom konte má najvyššie mrakodrapy i rozličné ikonické budovy. V jeho "zbierke" sú také architektonické skvosty ako Empire State Building v New Yorku, Petronas Towers v Kuala Lumpure, Sears Tower v Chicagu, Taipei 101 v Tchaj-peji, ale aj budova Slovenského rozhlasu v Bratislave. Na najvyššiu budovu sveta - Burdž Chalífa v Dubaji - však vyliezol pomocou prísaviek, keďže táto stavba nemá nijaké oporné body.

Francúzsky pavúčí muž vyliezol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

V auguste Robert vyšplhal na jeden z mrakodrapov v Hongkongu a vyvesil tam transparent, na ktorom boli čínska a hongkonská zástava a dve spojené ruky. Predtým vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že jeho akcia je "naliehavou výzvou na dialóg medzi Hongkončanmi a ich vládou".

Viac o téme: NemeckoFrankfurtSpider-ManAlain Robert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu