Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Otčim opakovane znásilňoval nevlastné dcéry

Richarda Fronku poslal súd na 9 rokov za mreže.
Richarda Fronku poslal súd na 9 rokov za mreže. (Zdroj: ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ - Krajský súd v Hradci Králové dnes poslal na deväť rokov do väzenia 35-ročného Richarda Fronku z Maršova pri Úpici na Trutnovsku.

Obžalovaný podľa spisu opakovane znásilňoval dve dcéry svojej manželky, jedna z nich bola mladšia o 15 rokov. Fronk sa pred súdom ku všetkým skutkom priznal. Rozsudok nie je právoplatný, štátna zástupkyňa Hana Flídrová aj obžalovaný si ponechali lehotu na odvolanie.

Súd dnes Fronkovi taktiež nariadil ochranné sexuologické liečenie, pretože podľa znalcov obžalovaný trpí sexuálnou deviáciou a bez ochranného liečenia by mohol byť pre spoločnosť nebezpečný. Fronk má taktiež podľa verdiktu súdu zaplatiť mladšej z dievčat 90.000 korún ako odškodnenie za spôsobené psychické problémy.

"Cítím sa úplne vinný, urobil som, čo som urobil, a som za to zodpovedný," povedal obžalovaný v priebehu hlavného pojednávania. Obžaloba vinní Fronka z toho, že mladšiu z nevlastných dcér svojej manželky začal jeden až dvakrát do týždňa znásilňovať v septembri 2003, kedy mala 12 rokov. Dievča údajne za drobné prehrešky doma aj v škole zneužíval do februára 2007, kedy nevlastná dcára otehotnela a musela podstúpiť prerušenie tehotenstva. Fronk v rokoch 2005 až 2007 údajne znásilňoval aj staršiu dcéru svojej manželky.

"Obžalovaný s dcérami svojej manželky praktizoval rôzne sexuálne aktivity pod hrozbou násilia, prípadne s použitím násilia. U jednej z poškodených došlo k vzniku vážnych psychických problémov. Mladšej z dievčat umožnil sledovať filmy s pornografickou tématikou," povedala dnes novinárom štátna zástupkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu