Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Extrémisti sa vyhrážajú Rakúsku a Nemecku

(Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Nové výhražné video voči Rakúsku a Nemecku sa dostalo do rúk rakúskej televíznej stanice ORF. Islamskí extrémisti v ňom vyzývajú Nemecko a Rakúsko, aby stiahli svojich vojakov z Afganistanu.

"Nemeckí vojaci ešte stále okupujú Afganistan a my opakujeme výzvu z posledného videa, aby Nemecko svoje jednotky z Afganistanu stiahlo. Poslúži to len k vašej vlastnej bezpečnosti vo vašej krajine. To isté platí pre Rakúsko," uvádza sa vo videu. Autori v ňom ďalej žiadajú rakúsku vládu o prepustenie dvoch vo Viedni zatknutých islamistov, inak "to oľutujú". Obe osoby zatkli v septembri pre podozrenie z prepojenia na teroristickú organizáciu al-Kájda a zo spolupráce na prvom výhražnom videu pre Rakúsko.

Video bolo sprostredkované prostredníctvom Globálneho islamistického mediálneho frontu (GIMF), určitého druhu online spravodajskej agentúry blízkej al-Kájde. Pôvod nahrávky zatiaľ nie je známy. Ministerstvo vnútra už hrozby pre rakúsku tlačovú agentúru APA potvrdilo, konkrétne nebezpečie však podľa ich slov "nie je rozpoznateľné". Okrem vyhrážok Rakúsku a Nemecku sa vo videu oslavuje 11. september 2001 a kritizuje medzinárodné spoločenstvo, ako aj "podlizovanie sa" niektorých moslimov demokratickým štátom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu