Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Škandál v Británii: Daňový úrad stratil údaje 25 miliónov ľudí

LONDÝN - V Británii sa stratili osobné údaje 25 miliónov ľudí, ktorí poberali detské prídavky. V reakcii na túto "poľutovaniahodnú udalosť" rezignoval v utorok šéf Daňového a colného úradu Paul Gray.

Poslancov britského parlamentu o tom dnes informoval minister financií Alistair Darling s tým, že dáta boli na dvoch CD diskoch, ktoré sa stratili v pošte. Disky obsahovali údaje o vyše 7 miliónoch rodín vrátane mien, adries, dátumov narodení a bankových účtov. Darling sa verejnosti za incident ospravedlnil. Zdôraznil tiež, že zatiaľ nie sú dôkazy o tom, že by sa údaje dostali do nesprávnych rúk. "Polícia nemá dôvod domnievať sa, že údaje sa dostali do nesprávnych rúk a boli použité na kriminálnu činnosť," povedal.

Poslanci sa od ministra dozvedeli, že Daňový a colný úrad poslal v októbri CD disky chránené heslom Národnému kontrolnému úradu, pričom však nedodržal riadny postup. Balíček, ktorý sa k adresátovi nikdy nedostal, totiž neposlali doporučene. Stratu údajov nahlásili zodpovední pracovníci až o tri týždne neskôr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu