Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Minútou ticha sa začala v New Yorku spomienka na útoky z 11. septembra 2001

Donald Trump a Melania Trump počas minúty ticha Zobraziť galériu (3)
Donald Trump a Melania Trump počas minúty ticha (Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci)

NEW YORK - Minútou ticha a vyzváňaním zvonov sa v stredu v New Yorku začalo spomienkové podujatie k 18. výročiu teroristických útokov z 11. septembra 2001. Informovala o tom agentúra AP.

Príbuzní obetí a poprední predstavitelia spoločenského života sa zhromaždili pri pamätníku neďaleko mrakodrapu One World Trade Center na mieste, kde stáli pôvodné budovy Svetového obchodného centra (WTC), ktoré sa pri teroristických útokoch zrútili.

Minútou ticha sa začala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci)

Obrad sa začal o 08.46 h miestneho času (14.46 h SELČ), keď unesené lietadlo vrazilo do severnej veže WTC. Potom blízki a príbuzní obetí začali čítať mená takmer 3000 ľudí zabitých pri útokoch, keď celkovo štyri unesené lietadlá vrazili do oboch budov WTC, Pentagónu a jedno sa zrútilo na pole v Pensylvánii.

Americká vlajka visí na budove Pentagónu pri príležitosti 18. výročia teroristických útokov 11. septembra 2019 vo Washingtone
Zobraziť galériu (3)
Americká vlajka visí na budove Pentagónu pri príležitosti 18. výročia teroristických útokov 11. septembra 2019 vo Washingtone  (Zdroj: TASR/AP Photo/Patrick Semansky)

Očakáva sa, že americký prezident Donald Trump sa zúčastní na spomienke v Pentagóne a viceprezident Mike Pence mal na programe prejav pri pamätníku neďaleko Shanksvillu v Pensylvánii, dodáva AP.

Viac o téme: 11. september 2001Minúta ticha New York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu