Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Johnson po summite G7: Irán nikdy nesmie vlastniť jadrovú zbraň

Boris Johnson
Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BIARRITZ - Britský premiér Boris Johnson v pondelok povedal, že po víkendovom stretnutí lídrov skupiny G7 vo francúzskom letovisku Biarritz je mierne optimistickejší pokiaľ ide o šance na dosiahnutie dohody o odchode Británie z EÚ. Priznal však, že to bude náročné. Informovala o tom agentúra AFP.

"Som mierne optimistickejší," povedal Johnson po intenzívnych rokovaniach s ostatnými lídrami G7. "Bude to však ťažké... medzi Britániou a EÚ sú zásadné nezhody," dodal britský premiér, ktorý zároveň vyslovil nádej, že napokon sa dohodu predsa len uzavrieť podarí a že poslanci Dolnej snemovne parlamentu takéto úsilie podporia.

Ak sa však dohodu o brexite uzavrieť nepodarí, Británia bude veľkú časť zo sumy 39 miliárd libier, ktorú má podľa dohody vyplatiť EÚ, minúť na svoje priority, upozornil podľa televízie Sky News Johnson.

Na margo situácie okolo Iránu povedal, že Teherán nikdy nesmie vlastniť jadrovú zbraň. Podľa neho jestvuje šanca, že Irán začne znovu dodržiavať ustanovenia jadrovej dohody, ktorú v roku 2015 uzavrel so šiestimi svetovými mocnosťami. 

Viac o téme: Jadrové zbraneIránBoris JohnsonSummit G7Brexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu