Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vraha vítali ako hrdinu

Kalojeva doma vítali s ružami.
Kalojeva doma vítali s ružami.

MOSKVA - Muža, ktorý z pomsty zabil človeka, čakali v rodnom Rusku s kvetmi a transparentmi. Vitalija Kalojeva odsúdili v októbri 2005 na osem rokov za vraždu leteckého dispečera, ktorý zavinil letecké nešťastie. Vtedy zahynulo 71 ľudí, vrátane Kalojevovej manželky a dvoch detí. Tento týždeň ho zo švajčiarskeho väzenia prepustili.

Prvého júla 2002 svetom otriaslo tragické letecké nešťastie - nad Bodamským jazerom vo Švajčiarsku sa zrazili dve lietadlá. V stroji TU-154 cestovali ruské deti s rodičmi na prázdniny do Španielska, druhý stroj patril kuriérskej spoločnosti DHL. Vyšetrovanie potvrdilo, že tragédiu zavinil dispečer, Dán Peter Nielsen, ktorý bol v čase havárie na pracovisku sám.

So stratou svojich najbližších sa architekt Kalojev (51) nikdy nezmieril. Vo februári 2004 vyhľadal Nielsena v jeho dome a pred očami jeho manželky ho dobodal na smrť. Odsúdili ho na osem rokov, v júli toho roku mu však trest skrátili na 5 rokov a tri mesiace. V pondelok ho prepustili s tým, že si za mrežami disciplinovane odsedel dve tretiny trestu.

Na moskovskom letisku ho vítali s transparentmi ako hrdinu. „Keby boli švajčiarske súdy rýchlejšie a skôr potrestali vinníkov, Vitalij by nemusel skončiť za mrežami,“ povedal Kalojevov brat.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu