Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na chodbe nemocnice našli novorodenca

Nemocnica v Sokolove. Tu našli sestřičky na chodbe odloženého chlapčeka.
Nemocnica v Sokolove. Tu našli sestřičky na chodbe odloženého chlapčeka. (Zdroj: BLESK)

SOKOLOV - V sokolovskej nemocnici dnes ráno našli zdravotné sestry na chodbe odloženého novorodenca. Chlapček je zdravý a sestry mu dali meno Martin. Zatiaľ zostáva v sokolovskej nemocnici, rodičov hľadá polícia.

Dieťa našli sestry o 6.10 hod. ráno na lavičke pri ambulancii v pavilóne C sokolovskej nemocnice. "Našťastie bolo v teple - na mieste, kde sa dalo čakať, že ho čoskoro niekto nájde. Podľa lekárov chlapca našli krátko po narodení. Pôrod bol asi okolo polnoci," povedala ČTK hovorkyňa nemocnice Hildegarde Bejlková.

Chlapčeka lekári dôkladne prezreli a nezistili žiadne zdravotné problémy. "Je to zdravé donosené dieťa. Meria 52 centimetrov a váži 3,4 kilogramu," doplnila lekárka novorodeneckého oddelenia Hana Brožová.

O nájdení dieťaťa bola ihneď informovaná polícia. Prípad vyšetruje pre podozrenie z trestného činu odloženia dieťaťa. "Za to by mohol hroziť trest od šesť mesiacov do troch rokov," povedala ČTK hovorkyňa sokolovskej polície Blažena Kašparová.

Chlapček dostal meno Martin, pretože, keď ho našli, vonku snežilo a sviatok Martina bol len pred pár dňami v nedeľu. V starostlivosti lekárov a sestier sokolovskej nemocnice zostane niekoľko dní, podobne, ako väčšina detí po pôrode. Následne bude umiestnený v kojeneckom ústave. Pokiaľ sa matka v ochrannej lehote o dieťa neprihlási, môže byť umiestnené do náhradnej rodinnej starostlivosti.

V Sokolove ide za ostatné roky o druhý prípad odloženého dieťaťa. V júni 2003 taktiež našiel zdravotný personál chlapčeka pred centrálnym laboratóriom nemocnice. Chlapčekovi dali meno Kamil. V Karlových Varoch zase v roku 2001 niekto odložil do prepravnej škatule na zeleninu dvoch novorodencov-dvojčatá.

I v Karlovarskom kraji sa vyskytli prípady, kedy odložené dieťa neprežilo. V roku 2002 matka z Nového Sedla, ktorá tajila tehotenstvo, po pôrode v kúpelni dala dieťa do vedra s vodou, kde sa utopilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu