Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ruská sila stále rastie: Putin ohlásil rozšírenie o 15 nových plavidiel

Vladimir Putin, vpravo ruský minister obrany Dergej Šojgu a vľavo veliteľ ruského námorníctva Nikolaj Jevmenov
Vladimir Putin, vpravo ruský minister obrany Dergej Šojgu a vľavo veliteľ ruského námorníctva Nikolaj Jevmenov (Zdroj: TASR/AP Photo/Dmitri Lovetsky, Pool)

MOSKVA - Ruské vojenské námorníctvo by malo v roku 2019 dostať 15 nových lodí a člnov. V nedeľu to počas námornej prehliadky, ktorá sa pri príležitosti Dňa vojenského námorníctva Ruskej federácie konala vo vodách Petrohradu, vyhlásil ruský prezident Vladimír Putin. Informovali o tom agentúry AP a Interfax.

Putin vo svojom príhovore zdôraznil, že dochádza jednak k modernizácii námorného letectva a pobrežných vojsk ruského námorníctva, ako aj k obnove infraštruktúry námorných základní a opätovnému zavedeniu plavieb okolo sveta, píše Interfax.  

Námornej prehliadky - najväčšej za posledné roky - sa podľa AP zúčastnilo 43 lodí a ponoriek, ako aj 4000 príslušníkov ozbrojených síl. 

Ruský prezident trávi víkend mimo Moskvy, kde v sobotu tisíce demonštrantov požadovali zaregistrovanie opozičných kandidátov, ktorým by kvôli údajným "nezrovnalostiam" na podpisových hárkoch nemala byť povolená účasť vo voľbách do moskovskej mestskej dumy. Ruské bezpečnostné zložky zadržali v súvislosti s nepovolenou demonštráciou vyše 1400 osôb.


 

Viac o téme: ArmádaRuskoVladimir PutinNámornictvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu