Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena, ktorá si adoptovala 118 detí, ide za mreže: Vplyv detského domova využívala na podvody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstcockphotos.com)

PEKING - Päťdesiatštyriročná Číňanka, kedysi vychvaľovaná ako filantropka, pretože si adoptovala 118 detí, pôjde na 20 rokov za mreže. Súd v meste Wu-an v provincii Che-pej uznal v stredu Li Jen-siu vinnou z vydierania, podvodu, falšovania a rušenia verejného poriadku. Niekdajšia majiteľka detského domova Dedina lásky tiež dostala pokutu vo výške 2,67 milióna yüanov (348-tisíc eur).

Súd uznal vinnými aj 15 spolupáchateľov, medzi nimi jej priateľa. Ten dostal 12,5 roka a pokutu, zvyšní do štyroch rokov odňatia slobody. Súd vyhlásil, že Li Jen-sia, známa aj ako Li Li-ťüan, "zneužila vplyv detského domova". "Spolu s gangom sa dopustila okrem iných zločinov aj podvodu s cieľom získať ekonomické výhody," konštatoval súd.

Li sa prvý raz dostala do pozornosti médií v roku 2006, keď si začala osvojovať desiatky detí v rodnom meste Wu-an. Za roky si nahonobila veľký majetok a stala sa jednou z najbohatších žien v Che-pej. V máji 2018 polícia zistila, že je už dlhšie zapojená do ilegálnych aktivít, ako napríklad vydierania stavebných firiem či získavania peňazí pod zámienkou rozširovania spomínaného domova.

Viac o téme: VäzeniePodvodyLi Jen-si
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu