Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Väčšiu roztomilosť dnes neuvidíte: FOTO Milovník zvierat vytvára invalidné vozíky pre zlaté rybky

Milovník zvierat zostrojil vozík pre rybičku. Zobraziť galériu (2)
Milovník zvierat zostrojil vozík pre rybičku. (Zdroj: Caters News)

JUŽNÁ KÓREA - Tridsaťdvaročný Henry Kim je milovník zlatých rybičiek. Vo svojom dome v Soule ich má doma v troch akváriách viac ako dvadsať. Avšak ako to už s akváriovými rybkami býva, niektoré z nich mu začali hynúť. Henry však vynašiel spôsob ako im pomôcť a živo predĺžiť o niekoľko mesiacov.

V dôsledku vodnateľnosti začali Henrymu niektoré ryby hynúť. Toto ochorenie je veľmi časté najmä u akváriových rýb. Je to dôsledok prejedania sa alebo znečistenej vody. Rybičky tak začnú plávať hore bruškom alebo, naopak, plávajú ku dnu a umierajú. 

Milovník zvierat zostrojil vozík
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Caters News)

Henry to však nechcel nechať len tak, preto začal študovať na internete ako by im mohol pomôcť. Nakoniec vytvoril malý invalidný vozík. "Môj vynález im môže pomôcť žiť aj o niekoľko mesiacov dlhšie," cituje Henryho portál ladbible.Tento invalidný vozík pomáha udržať zlaté rybky vo vzpriamenej polohe a tak im predlžuje život. 

Ascites (vodnateľnosť brušná)

Príčiny vodnateľnosti nie sú úplne známe. Nie je jasné, či ju spôsobujú baktérie alebo vírusy. Faktom však je, že baktérie, ktoré žijú v akvarijnej vode a pôde (aeromonas a pseudomonas), prispievajú k tejto chorobe.

To, či sú jej príčinou, však nie je jasné. Pokiaľ je imunitný systém ryby oslabený, nemôže s baktériami naďalej bojovať a ryba ochorie. V počiatočnej fáze je toto ochorenie liečiteľné. V pokročilom štádiu je však liečba problematickejšia.

Charakteristickým príznakom ascitu je zväčšenie dolnej časti brucha, ktoré vzniká hromadením tekutín kvôli napadnutiu vnútorných orgánov.

PríznakyZježené šupiny, apatia, strata kontroly nad pohybmi, vypuklé oči, zápaly, napadnutie pliesňou

Viac o téme: ZvieratáRybaInvalidný vozík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu