Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Rakúsku zadržali politika z FPÖ: Toto trochu prehnal, zasahovalo komando

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SALZBURG - Rakúska polícia v piatok zadržala 57-ročného muža, ktorý v rakúskej obci Bergheim ležiacej neďaleko Salzburgu niekoľkokrát vystrelil z balkóna svojho bytu. Podľa informácií agentúry APA ide zrejme o komunálneho politika krajne pravicovej a populistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ).

Nemenovaný politik mal zo svojej zbrane vystreliť až 29-krát. Po tom, ako bola polícia okolo 11.00 h zalarmovaná, zasahovala na mieste aj špeciálna jednotka. Polícia v byte tohto muža následne zaistila niekoľko strelných zbraní a potvrdila, že na mieste nikto neutrpel zranenia.

Podľa informácií z kruhov FPÖ príčinou, prečo muž okolo seba strieľal, bol jeho hnev z toho, že bývalý minister vnútra Herbert Kickl (FPÖ) bol zbavený funkcie. Údajne si predstavoval, že pri streľbe mieri do portrétov spolkového prezidenta Alexandra van der Bellena a bývalého kancelára Sebastiana Kurza z Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), napísala APA.

Kurz Kickla odvolal v súvislosti s korupčným videom natočeným na ostrove Ibiza, ktorý spôsobil rozpad vládnej koalície ÖVP a FPÖ.

Hovorca FPÖ uviedol, že vedenie strany tohto muža zo svojich kruhov s okamžitou platnosťou vylúčilo. Polícia oficiálne nepotvrdila, či táto osoba skutočne bola členom FPÖ, a nezverejnila ani motív jeho konania.
 

Viac o téme: StreľbaFPÖBergheim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu