Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusko postihla apokalypsa, ľudia bijú na poplach: VIDEO Pricestoval aj sám Putin, hrozná situácia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Najmenej 12 ľudí prišlo o život pri záplavách, ktoré v ostatných dňoch postihli Irkutskú oblasť ležiacu na juhu ruskej Sibíri. Nezvestných je ďalších deväť osôb. S odvolaním sa na oznámenie ruskej vlády to v pondelok uviedla agentúra AP.

Ruský vicepremiér Vitalij Mutko počas pondelňajšieho zasadnutia vlády uviedol, že pátranie po nezvestných naďalej pokračuje. Oznámil tiež, že v súvislosti so záplavami bolo hospitalizovaných 153 osôb. Záplavy a prívalové dažde podľa jeho slov zasiahli v Irkutskej oblasti 55 miest a dedín. Štyri dediny v tomto regióne ostali odrezané od sveta, Mutko však tvrdí, že majú dostatok núdzových zásob. 

Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie ostalo zaplavených 4000 domov. Postihnutú oblasť navštívil v sobotu aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorý pricestoval do mesta Bratsk, keď sa vracal z návštevy Japonska, kde sa predtým zúčastnil na summite skupiny G20. Podľa agentúry AP nariadil vojakom, aby v zatopenej oblasti pomáhali pri záchranných prácach. 

Viac o téme: ZáplavyObeteRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu