Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zrútenie budovy v Kambodži neprežilo sedem robotníkov, 18 sa zranilo

(Zdroj: SITA/Cambodia National Police via AP)

PHNOM PÉNH - V kambodžskom pobrežnom meste Sihanoukville sa v sobotu zrútila rozostavaná budova. Pri kolapse zomrelo sedem robotníkov a 21 ďalších utrpelo zranenia, uviedli úrady. Sedemposchodová stavba sa zrútila skoro ráno, príčina zatiaľ nie je známa. Náčelník polície Thul Phorsda informoval, že sa na mieste koná záchranná operácia, aby zistili, či sa pod troskami nenachádzajú ešte nejakí robotníci. Podľa kambodžského ministerstva práce a odborného vzdelávania bolo v budove v čase nešťastia 30 robotníkov.

Minister informácií Khieu Kanharith na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti Facebook uviedol, že všetci robotníci boli Kambodžania, ktorí v nedokončenej stavbe prespávali. Yun Min, guvernér provincie Preah Sihanouk, tlačovej agentúre AP povedal, že budova patrí čínskemu investorovi a malo z nej byť kondomínium. Bol to jeden z mnohých čínskych projektov v meste. Budova bola zo 70 až 80 percent hotová.

Provinčné úrady vo vyhlásení informovali, že v rámci vyšetrovania kolapsu zadržali štyroch čínskych občanov zapojených do stavby budovy.

Viac o téme: KambodžaZrútenie budovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu