Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kapitána výletnej lode Viking Sygin podruhýkrát vypočuli: Popiera zodpovednosť za tragédiu

Vrak potopenej výletnej lode Hableány pri Margitinom moste na rieke Dunaj v Budapešti bol 11. júna 2019 vytiahnutý.
Vrak potopenej výletnej lode Hableány pri Margitinom moste na rieke Dunaj v Budapešti bol 11. júna 2019 vytiahnutý. (Zdroj: TASR/AP)

BUDAPEŠŤ - Ukrajinského kapitána švajčiarskej výletnej lode Viking Sygin, ktorá sa 29. mája zrazila v Budapešti s vyhliadkovou loďou Hableány, vypočula maďarská polícia už po druhý raz. Informoval o tom vo štvrtok spravodajský server 24.hu.

Obhajca Jurija C., Gábor M. Tóth, pre server uviedol, že kapitán vypovedal ako podozrivý zo spôsobenia tragickej nehody a potom zhodne vypovedal aj ako svedok. "Popiera zodpovednosť a tvrdí, že sa necíti vinný," dodal Tóth.

Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK) pre denník Magyar Nemzet poprelo mediálne správy o tom, že by kapitána vyšetrovali aj pre podozrenie z trestného činu neposkytnutia pomoci, ako aj informáciu, že by sa kapitán pri riadení plavidla hral s mobilným telefónom. Polícia ho vypočula ako podozrivého zo spáchania trestného činu ohrozenia vodnej dopravy s následkom masovej havárie, dodalo BRFK.

Bilanciou nehody zrážky lode Hableány so švajčiarskou loďou Viking Sygin je v súčasnosti 25 mŕtvych vrátane dvojčlennej posádky. Bezprostredne po zrážke sa podarilo z Dunaja zachrániť sedem Kórejčanov. Záchranári ešte intenzívne pátrajú po troch nezvestných.
 

Viac o téme: LoďVyšetrovanieKapitánBudapešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu