Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Putin otvorene o administratíve USA: Naše vzťahy degradujú, sú stále horšie a horšie

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP Photo/Dmitri Lovetsky)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok vyhlásil, že vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi "degradujú a sú stále horšie a horšie". Pripomenul v tejto súvislosti, že súčasná americká administratíva prijala "niekoľko desiatok rozhodnutí spojených so sankciami" uvalenými na Rusko.

Putin v rozhovore pre televíznu spoločnosť Mir uviedol, že Rusko napriek tomu očakáva, že na summite G20 v japonskej Osake budú obe krajiny schopné nájsť konštruktívne riešenia v otázkach globálnej ekonomiky. Ako informovala agentúra Reuters, Putin by sa v Osake mal stretnúť s prezidentom USA Donaldom Trumpom.

Rozhovor pre TV spoločnosť Mir sa uskutočnil v predvečer Putinových návštev v Kirgizsku a Tadžikistane, kde sa uskutočnia summit Šanghajskej organizácie spolupráce a Konferencia o opatreniach zameraných na interakciu a budovanie dôvery v Ázii (CICA). V súvislosti s rokovaniami na týchto fórach Putin vyzdvihol bezprecedentnú úroveň spolupráce medzi Ruskom a Čínou.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Yurin Kadobnov/Pool Photo via AP)

Na margo obchodných sporov medzi Čínou a Spojenými štátmi Putin varoval, že "akékoľvek kroky súvisiace s poškodzovaním súčasnej architektúry medzinárodných hospodárskych vzťahov, ktoré sa budovali celé desaťročia... spôsobujú škody všetkým aktérom hospodárskej súťaže". Putin v tejto súvislosti vyjadril nádej, že "zdravý rozum nakoniec zvíťazí". 

 

Viac o téme: RuskoUSAVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu