Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská tragédia v Taliansku: Pri hasení horiaceho kamióna zabil hasiča výbuch

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

RÍM – V talianskej provincii Taranto v lokalite Fragagnano sa v noci odohrala tragédia. Odstavený kamión na prepravu koní na farme s jazdeckou školou zachvátil požiar. Hasiči obetavo bojovali s plameňmi, no jedného z nich zasiahli dvere kamióna, ktoré zrazu vyleteli do vzduchu.

Antonio Dell'Anna († 54) zomrel počas služobného zásahu pri požiari na farme. Stalo sa to na vidieku medzi San Giorgio Jonico a Pulsanom. Hasič obetavo bojoval s plameňmi, oheň však zdeformoval mechanizmus dverí kamióna, ktoré sa zvalili priamo na muža. Kolegovia ho ihneď vyslobodili a sanitka ho odviezla do nemocnice Santissima Annunziata. Bohužiaľ, už sa nedalo nič urobiť, všetky pokusy o jeho záchranu boli zbytočné. Začalo sa vyšetrovanie príčin požiaru, prečo vozidlo po zaparkovaní na farme vzplanulo. 

Obrovská tragédia v Taliansku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)
Vysokí štátni predstavitelia Talianska vyjadrili na mediálnych sieťach „najúprimnejšiu sústrasť hasičovi, ktorý zomrel pri vykonávaní svojich služobných povinností pri záchranných činnostiach spojených s hasením požiaru v jazdeckej škole”.
Obrovská tragédia v Taliansku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)
Od ministra vnútra Mattea Salviniho prišla tiež sústrastná správa: «Modlím sa za Antonia, hasiča, ktorý zomrel v provincii Taranto, a objímam jeho kolegov a jeho rodinu. Prišiel o život v službe, čím potvrdil, že byť hasičom nie je len práca, ale skutočná misia.”

 

 

 

 

Viac o téme: DvereKamiónSmrťHasič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu